Koks ąžuolas yra geriausias vyno sukūrimui?
Ąžuolas buvo vyno gamintojų pasirinkimas bareliams daugelį metų. Naudojimas medienos bareliuose gali būti surastas prieš daugiau kaip 3 000 metų. Santuoka tarp ąžuolo džiovinimas ir puikaus vyno buvo nustatyta prieš apytiksliai 1 000 metų. Ąžuolo naudojimas tapo labiau paplitęs Prancūzijoje, kai vyno gamintojai turėjo prieigą prie miškų, įtaisytų Napoleon. Mediena nuo šitų miškų buvo suvartota laivų statybai. Su naudojimu kitų medžiagų laivų statyboje, šitie miškai tapo pasiekiami kitam naudojimui. Yra penki svarbiausi miškai, kurie yra nuimti derlių vyno barelių gamybai. Kiekvienas miškas gamina medieną su skirtingomis savybėmis, kurios gali būti eksploatuotos vyno gamyboje. Miškai yra žinomi kaip Cosgues, Allier, Nevers, Limousin ir Trancois, ir einamasis tikslas miško vadyboje bando nuimti derlių medžius apytiksliai 200 metų. Grūdo ankštumas paveikia kiekį ąžuolo skonių, kurie įeina į vyną.
Yra, žinoma, amerikiečių Ąžuolo džiovinimas kuris yra panaudotas barelių gamyboje. Amerikiečių ąžuolai yra felled tarp šešiasdešimt ir šimto metų ir atrodo, nėra jokio atsiskyrimo tarp savybių medienos nuo skirtingų miškų. Bareliai po visą pasaulį yra apskritai daromi tradiciniame prancūzų būde, tačiau yra dažnai skirtumo būdu, kuriuo ąžuolas yra paruoštas naudojimui. Prancūzijos kubiliai tiktai oras džiovina ąžuolą iki dvejų metų, anksčiau naudojimo, kol dauguma kitos kubilių degimo krosnies džiovina medieną. Sudėtinga suprasti, kodėl vienas metodas yra geresnis negu kitas barelio gamybai, kadangi galo produktas yra džiovintas į tą patį drėgmės lygmenį, su užimančiu daugiau laiko oro džiovinimu. Yra taip pat daug diskusijos dėl to, ar Ąžuolo džiovinimas turi būti perskelta ar pjauta. Prancūzų varis tiktai skelia medieną. Vis dėlto prancūzų ąžuolo bareliai paprastai bent jau padvigubina amerikiečių ąžuolo barelių kainą. Yra daug kitų ąžuolų, panaudotų barelio sukūrime, pavyzdžiui, Kanados ąžuole ir vengrų ąžuole.
Kad pagaminti skirtingus padarinius vyno, vidaus barelių kartais “uždegtas”. Kai iš dalies užbaigtas, barelis yra padėtas per medienos ugnį į, iš dalies “apdegina” vidų. Ąžuolo bareliai yra padaryti dydžiuose nuo dviejų litrų į tūkstančius litrų. Tai yra daugiau paplitę į fermento vynus nerūdijančio plieno bakuose, prieš padėjimą į ąžuolo barelius tam, kad pasentų. Nauji ąžuolo bareliai taip pat perduos daugiau skonio į vyną negu vyresni lauko baldai bareliai, tokiu būdu vyno gamintojai turės pastoviai atnaujinti savo barelio akciją, nepriklausomai nuo tipo ąžuolo, panaudoto bareliuose.
Kaip gali būti pamatytas iš šios informacijos, ąžuolo tipas yra tiktai mažas komponentas, bet svarbus, paveikdamas galutinį produktą. Tradicijų konservatorius vyno pramonėje ir galbūt prancūzų ąžuoluose vis dar turi “medieną” ant kitų!